*

Sicilien og Syditalien

Kulturrejse for livsnydere

Sicilien og Syditalien
8.795 kr.
pr person i delt dobbelt værelse
Afrejse fra
  • København
Se alle
Afrejsedato

På udvalgte dage i marts, april og oktober 2016

Se alle Se alle

Kontakt

Kontakt Best Travel på tlf.: 70 20 98 99. Husk at oplyse annoncekode LIDTmere for at få dette tilbud.

▴ Skjul kontakt ▾ Se kontakt

Rejsebeskrivelse

Afrejsedato

På udvalgte dage i marts, april og oktober 2016

Prisen inkluderer

Fly København-Rom t/r

1 overnatning i to-personers indvendig kahyt

5 overnatninger på Hotel Cefalù Sea Palace

1 overnatning i to-personers indvendig kahyt

7 x morgenmad

6 x frokost

7 x aftensmad

Alle udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Prisen inkluderer ikke

Drikkevarer

Drikkepenge

Forsikringer

Turistskat på Siclien
Betales på hotellet
1 euro pr nat 

 

TILLÆG PR. PERSON

Kahyt med vindue t/r kr. 300

Værelse med havudsigt kr. 500

Dobbeltværelse som enkeltværelse kr. 1.200

Afbestillingsforsikring kr. 495

Sicilien

Kulturrejse for livsnydere

Afrejse fra København på udvalgte dage i marts, april og oktober 2016

Spændende og smuk kulturrejse for livsnydere med rigtig meget inkluderet i prisen. Vi tager på "minikrydstogt" fra fastlandet til Sicilien og retur, og på øen bor vi på skønt beliggende, 4-stjernede hoteller. Herfra tager vi på udflugter med vores kyndige rejseleder.

"Italien uden Sicilien efterlader intet billede i sjælen: Først her er nøglen til det hele". Sådan skrev den tyske digter Goethe i 1788 om Sicilien. Og sådan er det fortsat. Øen er nøglen, som passer i det italienske nøglehul. Sicilien er ganske enkelt rejsemålet, hvor den besøgende kan få opfyldt så godt som alle ønsker om kultur, historie, natur og livsnydelse i et mildt Middelhavsklima.

Sicilien er Middelhavets største ø. På øen fornemmes virkelig historiens vingesus, idet øen grundet sin strategiske beliggenhed gennem tiderne har været mål for mange folkeslag, som ønskede herredømmet over området. Grækerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrig og Spanien - alle har været her - og alle har sat hver deres specielle præg på øen. Så i dag frembyder Sicilien en mangfoldighed af kultur uden lige - i et smukt og betagende landskab.

Rejseplan

Dag 1 - Ankomst - Napoli - "Minikrydstogt"
Afrejse med formiddagsfly fra København til Rom. Efter ankomsten til Roms lufthavn først på eftermiddagen sætter vi kurs sydover og kører en smuk tur langs Appeninerbjergene mod den syditalienske by Napoli. Vi starter besøget i Napoli med en kort byrundtur, hvor vi ser byens kendte seværdigheder. Herefter serveres en typisk napolitansk menu på et pizzeria på havnepromenaden. Efter aftensmaden går vi ombord på et af de store flotte skibe, som sejler mellem det italienske fastland og Sicilien. Indkvartering i komfortable to-personers kahytter.

Dag 2 - Selinunte – Marsala
Efter nattens sejlads ankommer vi tidligt om morgenen veludhvilede til Palermo. Italiensk morgenmad – kaffe og croissant – om bord på skibet. Vi sætter fod på siciliansk jord og starter rundrejsen på Sicilien med en smuk tur langs Siciliens nordvestkyst, inden vi sætter kurs sydover mod den græske koloni Selinunte, hvor vi skal på en spændende rundtur og opleve nogle af Siciliens mest velbevarede græske templer.

Efter besøget i Selinunte fortsætter vi ruten langs vinmarker, så langt øget rækker, mod Siciliens vestligste punkt i byen Marsala, som især er kendt for vinen af samme navn. Frokost og smagning af den berømte Marsalavin i et vinhus i Marsala. Turen fortsætter langs Siciliens vestkyst med de karakteristiske saliner, hvor der udvindes Middelhavssalt. Vi nyder udsigten over havet mod De Ægadiske Øer og de gamle vindmøller, inden vi kører mod den skønne middelalderby Cefalù på Siciliens nordkyst.

Cefalù er den dag i dag en uspoleret gammel by med hyggelige gader og stræder med maleriske huse og skønne udsigtspunkter. Indkvartering på et dejligt hotel på strandpromenaden, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav.

Dag 3 – Cefalú
Cefalù ligger skønt direkte ned til Middelhavet, og man føler sig hensat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle gader og stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer – som de har gjort det i flere hundrede år. På byvandringen besøger vi byens domkirke kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste. Frokost på en hyggelig restaurant.

Om eftermiddagen tid på egen hånd til afslapning i maleriske Cefalù eller måske en spadseretur i den skønne natur omkring Cefalù.

Dag 4 - Etna – Taormina
Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til nogle af Etnas sidekratre i en højde af ca. 1.900 m, hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter. Frokost ved Silvestri-kratrene.

Eftermiddagen til afslapning i den maleriske by Taormina. Der arrangeres først en lille byvandring, og der bliver mulighed for at aflægge det antikke teater et besøg, hvor man kan nyde udsigten over Middelhavet og vulkanen Etna i baggrunden. Denne udsigt er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellance”.

Dag 5 – Siracusa
Dagens udflugt fører os mod endnu et af rundrejsens højdepunkter – den gamle græske by Syrakus, som har en skøn beliggenhed ved havet. Her skal vi besøge det spændende arkæologiske område, der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker fra tidligere tider bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier. Frokost på havnepromenaden.

Dag 6 - Piazza Armerina - Den Romerske Kejservilla
Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder, den velbevarede romerske kejservilla i Piazza Armerina, hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”. Efter opholdet i kejservillaen serveres frokost, inden turen går tilbage til Cefalù. Eftermiddagen er til egne oplevelser i Cefalù.

Dag 7 - Monreale – Palermo – ”Mini-krydstogt”
Om morgenen forlader vi hotellet og sætter kurs mod byen Palermo, som ligger smukt omkranset af bjerge ud mod Middelhavet. Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Først oplever vi kirken i Monreale, som er kendt for den fantastiske mosaikudsmykning. Derefter skal vi på en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad. Vi ser bl.a. Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien. Frokost. Der bliver desuden tid på egen hånd til at opleve denne bys specielle atmosfære – og måske et besøg på byens store marked – inden vi om aftenen går om bord på skibet, som bringer os tilbage til det italienske fastland i løbet af natten. Middag om bord i skibets restaurant.

Dag 8 - Napoli – Afrejse
Vi ankommer tidligt om morgenen til Napoli. Efter italiensk morgenmad – kaffe og croissant – på en historisk cafè i Napoli sætter vi kurs nordover mod Roms lufthavn for hjemrejse til Danmark.

Hotel Cefalù Sea Palace BBBB
Cefalù Sea Palace er et moderne og smagfuldt indrettet 4-stjernet hotel med en skøn atmosfære og en rigtig god beliggenhed på byens strandpromenade og blot et stenkast til Cefalùs gamle bykerne med dens smukke seværdigheder, forretninger og cafeer.

 

Faciliteter: Hotel Cefalù Sea Palace har en dejlig terrasse og et pool-område samt en skøn tagterrasse, hvorfra der er en betagende udsigt over Middelhavet og byens vartegn Normannerkirken. Gratis trådløst internet (wifi) på hele hotellet. Hotellet disponerer over bar, en skøn lobby og en lounge. Elevator. Hotellets restaurant er kendt for sin gode sicilianske mad. Morgenmadsbuffet.

Værelser: Hotellet har 83 værelser fordelt på tre etager. Alle værelser har balkon. Havudsigt mod tillæg. Værelserne er udstyret med aircondition, safe og minibar, tv samt eget bad/toilet udstyret med hårtørrer. Hotellet disponerer over wellnes-afdeling.

Bemærk: Poolens åbningstider kan variere efter sæson og vejrlig.

 

Pris kr. 8.795

 

INKLUDERET I PRISEN

Fly København-Rom t/r

1 overnatning i to-personers indvendig kahyt

5 overnatninger på Hotel Cefalù Sea Palace

1 overnatning i to-personers indvendig kahyt

7 x morgenmad

6 x frokost

7 x aftensmad

Alle udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

Drikkevarer

Drikkepenge

Forsikringer

Turistskat på hotellet

 

TILLÆG PR. PERSON

Kahyt med vindue t/r kr. 300

Værelse med havudsigt kr. 500

Dobbeltværelse som enkeltværelse kr. 1.200

Afbestillingsforsikring kr. 495

 

Afrejsedatoer – alle fra KBH:

Marts: 9/3, 16/3, 23/3

April: 6/4

Oktober: 5/10, 12/10, 19/10, 26/10

 

 

Vend iPad’en for at få det fulde udbytte af shoppens funktioner.