*

Bollinger Special Cuvée - 91 P

Bollinger Special Cuvée - 91 P

Knivskarp, ren og præcis Champagne

Special Cuvée er trods sit navn (og sin kvalitet!) husets "standardcuvée". Bollingers stil kommer utvetydigt til udtryk i denne rige og, for en standardcuvée, forbløffende komplekse Champagne. Den mest kraftfulde non-vintage Champagne der laves.

"Magtdemonstration i hvordan Champagne skal laves! Fabelagtig duft af ristet franskbrød, hvide blomster og frugt. Elegance med mange finesser. Uhyre meget Champagne for pengene i denne vin. Bollinger har de store champagnehuses stabilitet i kvaliteten og de smås finesse i kvaliteten, fordi det familieejede vinhus stadig prioriterer kvaliteten meget højt."

Kr. 399,95

Pris pr. fl. ved køb af 12 flasker.

Leveringstid: 1-3 hverdage

Se fragtpris
Se fragtpris

Detaljer

Fakta
Fortrydelsesret
Som udgangspunkt er der ikke fortrydelsesret på fødevarer - herunder vin/øl. Hos os kan du dog fortryde dit køb i op til 14 dage efter modtagelse. Dog gælder fortrydelsesretten ikke leveringsbeløbet.
Vintype
Mousserende vin
Serveringstemperatur
6-8 grader
Region
Champagne
Flasker pr. kasse
12
Drue
60% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 15% Pinot Meunier
Land
Frankrig
Årgang
Non Vintage

Bollinger Champagne Special Cuvée

Bollinger blev grundlagt i 1829 af familierne de Villermont, Renaudin og Bollinger. En del af familien bag Champagne Bollinger kan føre sine rødder tilbage til 1650 i netop Champagneområdet, men det var først i 1829 at man for alvor begyndte at købe vinmarker og satse på kvalitetschampagne. I 1941 overtog den nu legendariske Lily Bollinger ansvaret for driften, og hun gik fra starten målbevidt efter at opkøbe de bedste vinemarker og er bag Bollingers prionerarbejde indenfor kvalitet, for eksempel med skabelsen af prestigecuvéen R.D. (Recently disgorged) i 1961. På mange måder er Madame Lily Bollinger stadig et ikon for den nuværende ledelse. Der satses kompromisløst på at skabe den bedst mulige kvalitet, men man er samtidig meget bevidst om historien og familietraditionerne og et berømt citat er stadig et vartegn for Bollinger: "Jeg drikker Champagne Bollinger, når jeg er lykkelig. Og jeg drikker den også, når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene; og når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig - undtagen når jeg er tørstig."

Champagne Bollinger er et af de mest respekterede vartegn for kvalitet og luksus, og husets track-record for konstant topkvalitet er uden sidestykke. Bollinger er den fremmeste eksponent for Pinot Noir-druen i Champagne. De fleste af husets vine indeholder ca 2/3 Pinot Noir, og derfor er Bollingervinene kraftigere end de fleste andre Champagner. Andelen af druer fra Bollingers egne 1. Cru og Grand Cru marker er ekstremt højt i vinene. Bollingers "standard-champagne", Special Cuvée, indeholder for eksempel 80 % druer fra Grand Cru og 1. Cru-marker! Bollingers champagner udvikles først på egetræsfade, og derefter lagrer man en meget stor andel champagne på magnumflasker - i de enorme kældre under hovedsædet i Aÿ ligger der 600.000 magnumflasker og lagrer - la réserve som Bollinger selv kalder dem. Bollinger lagrer alle disse magnumflasker med prop, for at sikre den mest harmoniske udvikling og Champagnen fra disse magnumflasker indgår i alle Bollingers champagner og er med til at give Bollingers Champagner en unik smag og kraft.

Special Cuvée er Bollingers visitkort og deres mest kendte Champagne og selv i denne indgår en stor del vin fra reserven af magnumflasker - La Grande Année (LGA) er en prestigechampagne som kun laves i de bedste år og frigives først efter 5 års lgring, R.D. er det bedste huset formår, den frigives først efter 10 års lagring. Vieilles Vignes Francaises er en utrolig sjælden Champagne lavet på druer fra Bollingers præphylloxera vinmark i Aÿ, dvs. en vinmark, der aldrig har været angrebet af vinlusen (phylloxera), som ødelagde næsten 100 % af Europas vinmarker i sidste del af 1800 tallet. Derudover laves der Rosé Brut og La Grande Année Rosé.

Special Cuvée er trods sit navn (og sin kvalitet!) husets "standardcuvée". Bollingers stil kommer utvetydigt til udtryk i denne rige og, for en standardcuvée, forbløffende komplekse Champagne. Den mest kraftfulde non-vintage Champagne der laves. 

5 stjerner - Nordjyske stiftstidende d. 30.10.15: "...god ide at købe en Bollinger Special Cuvée."

6 stjerner og Ugens Vinder - Aov.dk d. 03.09.15: "Klassechampagne - 'what a kill'." - "Duft af friskbagt brød fra restgæren, mineralsk og frisk med citrusnoter. Flotte bobler og fyldig mousse. Frisk og fyldig og intens med lækkert fadpræg. Klassevin."

92 point - Jyllands-Posten v/Niels Lillelund d. 16.08.15: "Good Old Bolly lever op til sit navn - og er og forbliver en af de allerbedste NV's fra de store huse. Duft af gær, vanilje og sous bois, en tæt, rig, cremet smag, absolut fyldig, mandig og mineralsk. Komplet og lækker - også hvis man glemmer den i kælderen, som vi så den weekend."

6 stjerner - Winelab.dk d. 28.12.14: "Magtdemonstration i hvordan Champagne skal laves! Fabelagtig duft af ristet franskbrød, hvide blomster og frugt. Elegance med mange finesser. I særdeleshed, når vi taler om en Champagne til 300 kroner. Smagen er frisk med en koncentreret frugt og en omsluttende syre, der holder frugt og sødme i balance. Elegant, frisk og let salt afslutning. Special Cuvée har haft samme druesammensætning i 20 år. Og hvorfor ændre noget der virker? Uhyre meget Champagne for pengene i denne vin. Bollinger har de store champagnehuses stabilitet i kvaliteten og de smås finesse i kvaliteten, fordi det familieejede vinhus stadig prioriterer kvaliteten meget højt."

6 stjerner og Årets Nytårschampagne 2014 på Gastromand.dk d. 16.12.2014: "60 % Pinot Noir, 15 % Petit Meunier og 25 % Chardonnay. Vel efterhånden et af verdens mest kendte champagne-brands efter Ian Flemmings karakter Bond for alvor begyndt at flashe det i de nyeste film. Det ændrer dog ikke på det faktum, at de laver en glimrende champagne, som er straight forward og sprængfyldt med lækre dufts og smagsnoter.... Den har lidt mere fad og den her toast-rugbrødsagtige duft, som for mig komplimenteret af citrus er den rigtige sammensætning - en rigtig potent herrechampagne!"

TESTVINDER og 6 stjerner i magasinet Status december 2014: "James Bonds foretrukne mærke stiller i denne test op i billigste version, nemlig en cuvée, der er sat sammen af 60 pct. pinot noir, 25 pct. Chardonnay og 15 pct. pinot meunier. Der er nu ikke noget billigt over smagen, der fylder hele munden med en frisk, cremet smag af æble, men med god syre og masser af bobler. En klar testvinder i panelet."

5 stjerner - Smag og Behag december 2014: "En champagne til den mere maskuline side med en aroma af ristede æbler, fersken, citrus og lidt toast kombineret med en kalket mineralitet. Perlende mousse og en smag af modne pærer, friske nødder og honning. Bollinger blendet stammer for 80 procents vedkommende fra grand cru og 1 cru marker. Fyldig, rank og frisk til den helt specielle lejlighed."

6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 13.10.14: "Utrolig lækker og delikat Champagne fra Bollinger. Næse af friske æbler og svampe og mund af ultrablødt skum med noter af lime og hasselnødder. Herlig ukompliceret - bare toplækker og let drikkelig. Super Champagne."

5 stjerner - Vinavisen.dk d. 12.10.14: "Dette er Bollingers almindelige ikke-årgangschampagne, og prisen må siges at være rimelig for så høj en kvalitet. Champagnen indeholder 66% Pinot Noir, hvilket giver den en dejlig fylde og karakter i både duft og smag med god frugt og fine toner af mokka."

Anbefalet af Per Pallesen på Jyllands Posten TV d. 30.12.13.

Anbefalet i Spis Bedre d. 16.12.13: "Fuldstændig klassisk, solid og præcis stil. Champagnen, du serverer for dem, du ved sætter pris på god stil til en fornuftig penge. Bollinger Special Cuvée byder på god kompleksitet og en rank struktur med kødfuldt bid med flot brioche og toast med afsæt i 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay og 15% Pinot Meunier. Til enhver lejlighed - især når du vil være populær - nytårsaften såvel som på en romantisk Valentinsaften."

6 stjerner på Finansbureauet.dk d. 02.12.13: "Lækker klassisk champagne fra selveste Bollinger. Delikat støvet næse med toner af markchampignon og søde æbler, fyldig og cremet vanilje mund med pirrende bobler og lang intensiv eftersmag med toner af friskbagt brød med tandsmør. Seks meget sikre stjerner."

Anbefalet i Mad & Bolig marts 2013: Anbefalet til: Tartar af okse med grønne asparges, popcorn og parmesan: "Champagne er blandt de drikke der matcher råt oksekød bedst, især hvis den har styrke og intensitet. Ligeledes kan den bruges til asparges og er super til parmesan, så det er helt naturligt at bringe bobler i spil her. Special Cuvée-navnet henviser til, at en del af druerne kommer fra Premier Cru- og Grand Cru-marker. Det giver Champagnen den tyngde, der skal til for at matche oksekødet."

6 stjerner - Jyllands-Posten 21/12-02 ;"...knivskarp, ren og præcis."

91 point - Robert Parker d. 06.12.11: "The NV Brut Special Cuvee is fabulous. Hints of pears, pastry crust and hazelnut lead to an expansive core of fruit. There is plenty of the signature Bollinger oxidative style in this rich, enveloping Champagne. Once again the Special Cuvee is one of the best Champagnes in its price range."

94 point - Wine Spectator Insider, December 2010: "A rich, smoky Champagne, with hints of marzipan and fennel seed accenting honeyed malt, bread dough, baked apple and gingersnap flavors. It's all focused by intense acidity, which meshes beautifully into the layers of flavor and refined texture, with a lingering finish. Drink now through 2021"

Vend iPad’en for at få det fulde udbytte af shoppens funktioner.